Författararkiv: Ingela Dahlgren

Bronsålderssundet

Idag tog vi en promenad på Hisingen, vår egen ö. Matte och Husse tog med oss till Bronsålderssundet. Där har vi inte varit sedan Leia föddes. På dessa år har det vuxit upp ny skog och nya hus så det var lite svårt att känna igen sig. Vi hade lite problem med att hitta rätt stig men sedan gick det bra och vi fick en trevlig promenad i en spännande miljö. Stigen gick över stock och sten över åker och bäck. Matte sa att jag var duktig att gå trots att jag har lite stel rygg. Men vi gick i lagom takt så det gick bra. Självklart blev det lite fika också.

Skåneresa

Vi har varit på en tredagarsresa till Skåne. Bott på hotel och mått bra. Vi har sett Norrvikens trädgårdar, Sofiero, Ale stenar och Smygehuk som är Sveriges sydligaste udde. Vi har sett lavendelfält och vingårdar fast vi varit bara i Sverige. Nu är jag nöjd med att vara hemma igen. Det är tröttande att resa men väldigt spännande.

Plocka smultron

Matte har planterat månadssmultronen högt så jag inte ska nå dem. Men jag har kommit på att om jag sträcker mig riktigt ordentligt så når jag dem ändå. Jag älskar dessa bär och att kunna plocka dem själv är roligt. Det kommer nya nästan varje dag. Nej jag lämnar inga till Leia hon tycker ändå inte om smultron.