Författararkiv: Ingela Dahlgren

Idag fick vi besök av vårt människobarnbarn. Jag tillät henne att gosa med valparna i valphagen.  Valparna tyckte det var intressant med nya människodofter och ljud. De kryper omkring lite mer nu i korta stunder. Husse gjorde en liten större valphagen igår så nu finns det utrymme till utveckling.

Små nyfikna ögon

Ja ni ser rätt nu har alla guldgossarna öppnat ögonen. Det innebär att de också börjat bli mer aktiva. De kryper/ålar runt i valplådan och letar bästa sovplatsen. När jag gett dem mat och putsat om dem så låter jag de ligga själva i valplådan. Det är så varma dagar nu så jag måste svalka av mig ibland.

Matte har också klippt valparnas klor en första gång. Jag tyckte all skötte sig väldigt bra i den hanteringen. Kloklippning blir det varje vecka hädanefter så de är vana när de flyttar hemifrån.

Spadag

Idag tyckte matte att jag behövde en spadag. Vi fick ta den i delar då valparna behöver mat och skötas om emellanåt. Det blev både bad och fön. Tänk matte har en fön som blåser kall luft, underbart en dag som denna. Sedan blev det klippning av nos o tassar samt klovård. Nu känner jag mig som en ny hund.