Kategoriarkiv: Ellas Blogg

Trött hund

Idag har jag jobbat i trädgården med matte. Hon har kört kompostkvarn och jag har uppmärksamt tittat på. Ibland har jag sprungit utanför vår tomt men då matte ropat har jag kommit tillbaka nästan genast. Jag har också jagat bort grå kissen som smyger runt vårt hus. Han är inte välkommen enligt mig. Så ni förstår jag är jättetrött just nu.

Fågelhund

Matte har inte förstått att jag är en fågelhund. Jag håller just nu vakt över det andpar som funderar på att bosätta sig hos oss. Om jag bara fick springa ut och jaga bort dem. Men det är inte tillåtet enligt matte. Hon säger att änderna är kloka och inte väljer att bosätta sig på vår tomt. Men jag är inte så säker på att hon har rätt.

Positivt svar

 

Igår kom det efterlängtade svaret från EVG. Matte blev jätteglad, vilken födelsedagspresent för henne. Jag misstänkte ju att jag skulle var fri från PRA-prcd och PRA-rcd4 och nu är det vetenskapligt fastställt. Patella är också kollad och ok, så nu är det bara ögonlysning efter 18 månaders ålder. Efter det kan jag “debutera” på äktenskapsmarknaden. Ja matte har anmält mig till BPH också. BPH betyder beteende och personlighetsbeskrivning hund. Det ska bli spännande säger hon då hon inte gjort något sådant med någon hund tidigare. Jag tar det med ro.