Kategoriarkiv: Ellas Blogg

Seläters skogar

Matte kallar mig sin bergsget, då jag hoppar och klättrar utan problem på de promenader vi går i skogarna runt vår stuga i Strömstad. Matte och husse har gått 14000 steg idag, då måste jag ha gått dubbelt så mycket, jag har ju fyra ben och de bara två, hihi. I skogen hittar vi både bär och svamp och jag hittade också små stentroll. När vi kommer tillbaka till stugan kan jag slappa i soffan med gott samvete.

Nosework

Bilder säger mer än  ord. Men jag gjorde en bra debut på min första officiella Noseworktävling idag. Jag tog tre av fyra sök. Matte var lite för snabb med att säga markerat på det sista söket då jag var lite långt ifrån doften.  Men vad gjorde det när matte var lycklig och jag mycket nöjd och stolt över att få visa vad jag verkligen kan. Nu ska vi fortsätta med kurser och lite  mer tävlande blir det också i framtiden.

Naturen på Öland

Vi stannar kvar ett tag på Öland. Matte och husse är förkylda så det blir ett lugnare tempo. Vi har sett både Långe Erik på norra Öland och Långe Jan på södra Öland. Vi bilade kustvägen från Alvedsjö bodar till Äleklinta idag. En fantastiskt vacker väg. Ikväll har vi promenerat runt campingen på spännande stigar.