Kategoriarkiv: 2015

Fidelis Blogg

Sista oktober

Tänk hur härligt livet kan vara. Hösten har varit underbar och vi har kunnat leka ute hur mycket som helst. Här leker vi på stranden. Leia är lite trög just nu för hon löper. Jag gör mitt bästa för att få igång henne på lite bus. Idag jagade matte fåglar…en taigasångare skulle ha setts på vår koloni. Men hon hade ingen större framgång. Hon planterade lökar istället och har strött benmjöl över hela tomten så nu har vi mycket att lukta på. Husse har byggt två trähundar som matte ska klä med granris till jul. Hon påstår att de kommer att likna pudlar. Jag har väl aldrig sett en granpudel, Det ska bli spännande att se när de är klara.

Äntligen…

Ja äntligen fick jag följa med på en hundutställning igen. Inofficiell i Alingsås ridhus. Massor med olika hundar och trevligt folk. Jag gick inte i ringen det fick Leia göra. Jag var publik och det var mycket intressant och lärorikt. Leia gjorde allt bra men matte måste skärpa till sig lite och fokusera bättre. Hon får lära sig av Linnea. Linnea och Leia vann Barn med hund i stor konkurrens. De är ett mycket fokuserat och samspelt par. Nu vilar vi från utställningar resten av året och laddar för 2016.

Kulturella hundar

Det har blivit dåligt med skrivandet i höst. Vi har varit upptagna med flera olika saker. Både sjukdomar och skador i familjen och sedan den vanliga jobbintensiva tiden som det är varje höst. Trots detta har vi kunnat njuta av en underbar period. Vi har gjort lite utflykter – här är vi i Tanum vid hällmålningarna. Vi har plockat både slånbär och havtorn. Leia har varit på några inofficiella utställningar och det har gått ganska bra. Nu laddar vi för en fortsatt fin höst med långa promenader.