Kategoriarkiv: Utställningar

Utställning på Öland

Ja ni ser rätt. Vi är på Öland på semester. Matte planerade in utställning idag på Böda Sand. Jag gjorde mitt allra bästa och det blev Excellent med Ck och 3:a bästa tik med reservcert. Matte är mycket nöjd och glad. Efteråt promenerade vi i Trollskogen en mycket spännande och vacker plats på norra Öland. Det blir tidig säng ikväll för nu är jag trött.

Tre pudeldagar

Maja, Fidelings amazing dot com, blev trea i SM rallylydnad. Milo, blev trea bästa hane.

Tisdag till torsdag i denna vecka har matte och jag varit på utställning. Det var Pudelnationalen och sedan Spk västras utställning. Allt var på Tångahed.

Vi bodde på vandrarhemmet tillsammans med pudlar från Lettland, Finland och Norge. Det gick väldigt lugnt och städat till. Vi delade rum med Anette som jag blev bra kompis med. Pudelnationalen är en jättestor utställning med flera hundra pudlar från flera länder. På denna utställning skulle jag visa upp mig. Jag vet inte hur matte tänker då det är mycket fina hundar som ställs ut.

Matte fick goda råd och klipphjälp från flera olika håll. Som tur var så uppskattade de mattes grovklippning så det blev bara putsning. Ok det åkte av en del päls men på de rätta ställena. Vi gick in i ringen och fick Excellent med Ck. I bästa tik blev vi inte placerade men Matte är riktigt nöjd.

På pudelklubbens utställning fick vi excellent men inget Ck. Det kändes ändå bra då jag får erkänna att jag var lite trött. Men vi hade tre härliga dagar med många andra pudlar och pudelfolk.

Jag avslutar dagen med att vikariera i sekretariatet

Två dagar i Tvååker

I fredags åkte jag och matte ner till Tvååker för att delta i Hallands Kennelklubb Internationella hundutställning. Det var flera tusen hundar anmälda till helgens utställningar och en härlig stämning. Vi mötte Malin och Milo och han är verkligen snygg. Milo blev tredje bästa hane med reservcert och cacib. Domaren gav mig fin kritik och sa att jag var en snygg hund men kunde inte ge mig mer än very good då jag inte visade mig så bra. Jag gick lite trögt och hade inte tillräcklig resning. Matte skötte inte sitt jobb som handler så bra som väntat, kan man säga. Vi åkte hem trötta och lite uppgivna.

På lördag följde husse och Leia med oss ner till Tvååker, då var det en Nationell utställning som väntade. Förhoppningarna låg på en låg nivå och matte sa till mig att nu skulle hon lyssna lite bättre på mig och stötta mig i ringen som hon lärt sig på ringträningar på Västkustens hundar. Det var en morgon med mycket fint väder. Husse och Leia fick sköta sig själva när matte förberedde mig inför ringen. Vi gick in i ringen och nu uppförde matte sig som en riktig handler och jag sträckte på mig lite extra. Det gav ett mycket bra resultat, plötsligt stod jag där som bästa tik med cert och sedan BIM (Bäst i motsatt kön). Vilken fantastisk dag. Matte blev jättelycklig och jag är också väldigt nöjd.

Tänk vad varierande livet som utställningshund kan vara. Ta inget för givet och ge inte upp är två viktiga regler. Att ha roligt är det allra viktigaste och det har vi haft den här helgen.