Kategoriarkiv: 2021

Fidelis Blogg

Vinterpromenad i kolonin


 

Igår tog vi nog den sista riktiga vinterpromenaden i kolonin. Det var så mycket snö så vi fick gå i hjulspåren. Jag passade på att njuta fullt ut av snön då matte sa att det nog skulle bli mildare nu. Hon hade rätt. Idag är det plusgrader och snön förvandlas sakta till vatten. På dagens promenad hade jag ingen lust att busa i snön. Gårdagen får bli ett fint minne av denna vinter. Nu ser jag fram emot våren med alla nya dofter som kommer fram.

Fika i solen

Idag kunde vi ta årets första fika på trappan. Det var riktigt härligt i solen trots minusgrader och helt vitt av snö på i trädgården. Tyvärr fick jag inte smaka på husse och mattes nöttoppar. Matte sa att de inte var något för hundar. Jag undrar jag, hon ville inte dela med sig såklart. Jag och Leia fick lite hundgodis i stället.

Vinter när den är som bäst

Idag var snön väldigt vacker. Ser ni kristallerna som glittrar. Svanarna flög över viken och allt var helt perfekt. Vi tar lagom långa promenader i kylan och matte säger att vi inte får stå still utan måste hela tiden röra på oss. Det är härligt med kylan och vintern men skönt att komma hem till värmen igen efter promenaden. Nu ska vi ha fredagsmys med god mat.