Nu har valparna kommit

ngr timmar gamla

 
I måndags så började jag känna mig orolig och hade ingen matlust. På kvällen tilltog den konstiga känslan och det drog i magen. På natten till tisdagen den 16/4 mer bestämt kl 00.10 så gick mitt fostervatten från den yttre blåsan. Det trängde i magen och  jag blev väldigt kissnödig hela tiden och hässjade och var orolig. Kl 01.12 började större sammandragningar och kl 02.26 syns den första fosterblåsan men allt går trögt tycker matte och jag har svårt att ligga  och sitta. Kl 03.00 ringer matte Blå Stjärnan för hon är mycket orolig för att det tar så lång tid.
 

letar di

 
De ger rekommendationen att gå ut och promenerar i gång värkarbetet. Matte och husse tar på sig och plockar fram ficklampa och handdukar, om något skulle hända ute. Det är ju nästan mitt i natten. Vi går ute en sväng. Jag kan väl inte säga att jag är så glad över det men jag gör mina behov och äter lite när jag kommer in. Efter 40 minuter så börjar det kännas som att den första valpen vill ut. Jag föder en stor tikvalp på 175 gr kl 04.10. Hon föddes inte i valplådan då jag kände att jag var tvungen att gå runt hela tiden.
 

diar första dagen

 
Det blev på golvet i vardagsrummet, men det gick bra. Jag tvättar bort alla hinnor och matte knyter om naveln. Kl 4.45 kommer tikvalp nr 2 på 128 gr. Hon föddes i hallen på golvet, jag hjälpte till att ta bort alla hinnor även här. Ja det blev två fina tjejer. Nu är jag väldigt trött, men matte envisas med att jag måste dia dem och sköta dem, jag är inte riktigt med på det ännu. Mina känslor är alldeles konstiga just nu, men valparna mår bra.